Agenda Nieuws Openingsuren Onze filosofie Wat biedt de bibliotheek? Catalogus - Uitleentermijn verlengen - Materialen reserveren De regels van het spel Beleidsplan Jaarverslag Beheersorgaan Weblinks Contact

De bib : het leven van A - Z

De intergemeentelijke bibliotheek is niet meer de "boekerij" van vroeger.
Het is een mini cultureel centrum geworden dat berust op 4 pijlers: informatie,
vorming, ontspanning en ontmoeting.

Informatie.
Uiteraard bezitten we heel wat informatieve boeken en via het internet ligt de wereld binnen handbereik. Binnen de bib kan de online versie van de Grote Winkler Prins en de Winkler Prins Junior geraadpleegd worden. En je kunt er online toegang krijgen tot de krant van de dag.

Voor mensen met een bib abonnement is het ook mogelijk om thuis via "Mijn Bibliotheek" toegang te krijgen tot het Go Press krantenarchief en het archief van de Gazet van Antwerpen. Ook een aantal databanken zijn via "Mijn bibliotheek" toegankelijk.
Het personeel probeert je zo goed mogelijk wegwijs te maken in het grote informatieaanbod.

Onze infostands wijzen je de weg naar het cultuuraanbod in Vlaanderen.

Vorming.
Je kan ook heel wat cursussen volgen in de bibliotheek. Bovendien vind je er dvd's en cd-roms met zelfstudiepaketten en boeken over hoe je kunt tekenen, tuinieren, fotograferen, computeren, juwelen maken, etc.

Ontspanning.
Je kunt er ontspannende films, cd's, boeken, fundels en WII lenen en gratis het internet gebruiken. Af en toe gaat er zelfs een podiumactiviteit door.

Speciaal aanbod voor mensen met (fysische) beperkingen

Voor blinden en slechtzienden, mensen met spier- en gewrichtsziekten die moeilijk een boek kunnen vasthouden, mensen met dyslexie of autisme, en voor alle andere ge´nteresseerden, is er een aanbod luisterboeken. Bij een gedeelte van de collectie luisterboeken (de zogenaamde daisyboeken) werd speciaal voor mensen met leesbeperkingen een leestoestel ontworpen. Dit om het gebruik van het luisterboek aangenamer te maken. Indien ge´nteresseerd, kunt u bijkomende inlichtingen krijgen in de bib.

Het is voor mensen met leesbeperkingen ook mogelijk om rechtstreeks te lenen bij de Luisterpuntbibliotheek. U krijgt de daisyboeken (of eventueel boeken in braille) dan rechtstreeks opgestuurd, en u verzendt die na gebruik zelf terug. Dit kan gratis. Foldertjes zijn in de bib voorradig.

Ontmoeting.
In de bib kom je altijd wel iemand tegen. Je kunt er een kop koffie drinken en bij hoogdagen, zoals tijdens de bibliotheekweek, bieden we je hapjes en drankjes aan.
Er zijn ook de succesvolle ontbijtlezingen, verrijkend en gezellig. Altijd een gelegenheid
om een babbeltje te slaan met andere bibliotheekbezoekers. Neem even een rustmoment in deze
stresserende tijd. Alles kan, niets moet: ont'moeten' en ontmoeten in de bib.
De bib is er voor iedereen, van jong tot oud, op alle momenten in het leven.
De bib, het leven van A tot Z.

In de bibliotheek gaat er een wereld voor je open. Wat je ook zoekt,
een spannende roman, je favoriete popartiest, de laatste film van James Bond,
een cursus Frans of internet.., je vindt het er allemaal.
En ontbreekt net datgene wat je zoekt, aarzel dan niet om ons een aankoopsuggestie te doen.

Aankoopsuggesties zijn steeds welkom. Als ze passen in het collectiebeleid geven
wij er zeker gevolg aan. Maak gerust gebruik van de suggestiebriefjes aan de balie.

Wij lenen ook boeken uit die we niet bezitten: via het interbibliothecair leenverkeer vragen wij voor jou bij een andere bibliotheek dat ene bijzondere boek aan dat je echt zo graag wil lezen.

Vind je niet wat je zoekt? Vraag het ons, wij zijn er speciaal voor jou.

De bib heeft het voor jou!